2019 börjar närma sig sitt slut

Nu är vi inne på hösten och vintern är snart här. Dags för en sammanfattning av första halvan av året.

Tidningen Svensk Polis hörde av sig igen för nya illustrationer till deras Otroligt men sant-artiklar. Åt Fredens Hus i Uppsala gjorde jag en mängd illustrationer på temat sexuella trakasserier till en utställning/skolworkshop.

I våras jobbade jag med tre böcker som alla handlade om hockey! Lustigt hur det blir ibland.

En “Mini-Nypon” Leas första match samt en helt ny bok om Lea: Lea gör mål. Båda två kom ut nyligen på Nypon förlag och är så klart skrivna av Torsten Bengtsson. Vi börjar närma oss 50 böcker ihop!

Vidare gjorde jag illustrationerna till Hockeyuppdraget, utgiven av IDUS förlag. Det var Sanna Juhlin som hörde av sig och undrade om jag var intresserad. Hon har bl. a. skrivit Hemliga trean-böckerna. Manuset var väldigt intressant även om jag redan då var lite mätt på hockey… Berättelsen är en fin blandning av realism, tokigheter och action. Vänskap och utmaningar ställs mot varandra. Boken finns nu ute.

hockeyuppdraget_frontcover_web.jpg

Nästan ett år till som gått...

Så bra var jag på att uppdatera denna sida…
Till mitt försvar så lägger jag mest tid på Instagram och min blogg när det kommer till uppdateringar om mina uppdrag.

Året har rusat på. Det har bland annat blivit ett gäng böcker åt Nypon. Vi är nu uppe i 35 stycken böcker om Erik! Jag har passerat 70 böcker totalt i min produktion.

För någon vecka sedan kom boken Jakten på julen ut. Det är en spännande historia med jultema för 9–12-åringar. Boken är skriven av Anna Hansson (som skrivit Berra och Boris-böckerna jag illustrerat) och Mikhael Mikalides. Utgivet av Prinsen och Prinsessan Förlag.

jaktenpajulen-omslag-web.jpg

Nytt år. Nya äventyr.

Gott nytt år!

Jag har tagit det ganska lugnt under jul och nyårshelgen men nu är det jobb som gäller. På ritbordet ligger en ny bok åt Beta Pedagog. Jag skall ta över en bokserie efter en annan tecknare som inte längre hinner med dem. Det skall bli spännande att göra min tolkning av existerande karaktärer.

Jag har lovat mig själv att synas bättre på nätet detta år. Jag har kommit av mig lite, känner jag. Jag skall bland annat starta en liten nätbutik för mina zines, tryck och teckningar. Om det blir här eller på Etsy återstår att se. Något jag också skall jobba med är mer eget material. Jag har flera bokidéer som legat alldeles för länge.

2017 var ett ganska hyggligt år. Jag illustrerade tio böcker (vilket fick upp siffran till 50 böcker gjorda åt Nypon förlag!). Gjorde en handfull tidningsillustrationer och medverkat i serieutställningen Hemåt (som fortsätter i år, närmast Länsmuseet i Skara). Jag var med på några festivaler och julmarknader.

2018 skall väl inte bli sämre tycker jag. 

Liten utställning bland alpackor

Hösten är här och jag har en liten utställning hos Krokens alpacka. Inger driver ett våffelcafé och har fem sköna alpackor.

Jag ställer ut teckningar ur mina barnböcker samt lite blandade teckningar som passar. Det är blyga rävar, ledsna mammutar och nyfikna utforskare. Utställningen är inte öppen så många dagar. Vi öppnade i söndags och kommer att hålla öppet tre till söndagar. 5 nov, 19 nov och avslutningsvis 3 dec då vi även har en liten julmarknad. Öppettiderna är 11–16.

Serier i Falköping

Serieutställningen Hemåt vandrar vidare.

Nu är det dags för Bildkällan på Stora torget i Falköping. Lokalen är mycket trevlig och rymlig. Det finns gott om utrymme för varje belgare i utställningen. Till och med luftigare än i Mariestad. 

Utställningen pågår till och med 23 september.

hemat-falkoping.jpg

Serier i Mariestad

Serieutställningen Hemåt finns att se på Vadsbo museum i Mariestad. Samlingsutställningen med serieskapare i och från Skaraborg är under sommaren inhyst i museets fina lokaler.

Mina seriesidor ur  1000 ögon: Lovecraft .

Mina seriesidor ur 1000 ögon: Lovecraft.

Utställningen pågår till och med 20 augusti 2017.

Udda fågel på salongen

Under sommaren kan man se min teckning NötenSkaraborgssalongenSkövde konstmuseum.

 

Kritorna jag använde för att göra teckningen var Viarcos Art graf tailor shape. Vattenlösliga kritor som är formade som skräddarkritor. Riktigt härliga att använda. Lite svåra att få tag på här i Sverige. Hittills har jag bara hittat ett ställe som säljer dem och de var inte billiga...

Utställningen håller på mellan 18 maj och 19 augusti.

Serieutställning i Skaraborg

I lördags (6 maj 2017) öppnade utställningen Hemåt!?Kollängens Tingshus utanför Götene. Det är en samlingsutställning med 15+ serieskapare som har någon form av koppling till Skaraborg. Lars Krantz, Emma Hamberg, Joakim Lindengren och Nicolas Krizan är några av de som är med. Och jag.

Utställningen kan man se på Kollängen varje helg under maj. Sedan kommer den att vandra runt. Näst på tur är Mariestad och Vadsbo museum.

 

Foto taget av Nicolas Krizan.

Foto taget av Nicolas Krizan.

Mer content

Nu finns det lite mer att titta på i portfoliodelen. Det kommer mer och jag skall fylla på sidorna eftersom. Jag vill bland annat få upp mer omslag.

Eventuellt kommer jag lägga till en meny "Formgivning" eller så döper jag om "Illustrationer" till "Portfolio". Vi får se. 

Just nu försöker jag komma ikapp med uppdragen.

Ny hemsida

Ibland så går inte saker som man vill. Platsen för min gamla hemsida skall upphöra. Lite trist eftersom jag gillade upplägget. Men nu testar vi Squarespace istället. Känns bra hittills.

 

Det kommer ta ett tag att fylla sidorna eftersom jag sitter mitt i arbetet med nya Erik- och Leaböcker. Sen är det också seriefestivaler på gång. Uppsala Comix som jag är med och arrangerar samt SIS som jag skall besöka senare i vår.